Lilypie 2nd Birthday Ticker

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Alppimatkailua, anteeksipyyntöjä ja ajan puutetta arjessa

Maaliskuu hurahti ohi vauhdilla, niin vauhdilla etten näköjään ottanut oikealla kameralla yhtään kuvaa - kännyköillä sen sijaan tuli räpsittyä onneksi jotain.

Anssi ja pojat olivat maaliskuun puolivälissä Kaijan ja Jaakon kanssa hiihtolomalla Cortinassa, Italiassa. Reissu oli mennyt hyvin ja säät olivat suosineet. Heikki oli laskenut paljon Anssin kanssa ja Kalle vuorotellen Kaijan ja Jaakon kanssa. Paluumatkalla oivat poikenneet mäkihyppytormissakin. Sillä aikaa minä kävin viikonloppureissulla Saaran ja häntä 90 v vanhemman Lauttasaaren mummin kanssa Tampereella. Saara nautti täysin saamastansa jakamattomasta huomiosta, mutta välillä hämmästeli missä ovat "Ka-e" ja "Essu".





Huhtikuun alkupuolella kävimme Anssin kanssa keskenään viikonloppureissulla Berliinissä, lapset olivat sen aikaa Turussa hoidossa. Yksi viikonlopun mieleenpainuvin kokemus oli ensimmäisen illan ravintola "Tausend", jonka ovella Anssi kuvassa painaa summeria. Hämärä paikka, mystinen tunnelma ja erinomainen ruoka!



Saaran sanavaraston on kasvanut eksponentiaalisesti viimeisen parin viikon aikana. Hän selostaa etupäässä yksisanaisesti kaikkea näkemäänsä, esimerkiksi kuvasta tunnistaa linnun ja kissan, telkkarista bongannut norsun ja hepan, ja kävelyretkellä pyörän. Kirjaimia tosin puuttuu paljon, ja itseään kutsuu nimellä "Aa-a". Saaralla on aamuisin tukassa aina iso takku, kuten kuvassa näkyy :) Lisäksi tämä kesän lapsi riisuu kenkänsä ja sukkansa aina tilaisuuden tullen, esimerkiksi laattakaupassa tai vaikkapa ulkoleikeissä.



Poikien jalkapalloharkat ovat siirtyneet sisätiloista ulos ja Kallekin on käynyt pari kertaa taas kokeilemassa. Harjoitukset eivät miellytä, mutta lopun peliin menee innokkaasti mukaan. Ehkä se siitä pikkuhiljaa. Uimakoulu jäi kesken, sinne ei suostunut menemään, koska ei osannut uida. Eipä pitänytkään osata eikä kukaan muukaan osannut. Rima on vaan itse asetettu ihan liian korkealle.



Eräänä päivänä kun tulin töistä kotiin, ulko-oveen oli teipattu kuvassa oleva lappu. Sisällä selvisi, että kyseessä oli poikien yhdestä pelistä rikki mennyt osa, eikä sen hurjempaa. Välillä pienet asiat kasvavat pienessä päässä suuremmiksi kuin ymmärrämmekään.



Palmusunnuntaina väänsin Heikin kanssa kättä siitä missä asussa lähdetään virpomaan. Ehdottamani pääsiäisnoita ei tullut kuuloonkaan ja kompromissiksi sen ja spidermanin välille saatiin pääsiäispupu, joita lähtikin sitten virpomaan pienen noita-akan seurana kaksi. Sateisessa säässä ei monta naapuria kierretty vaan suunnattiin kotiin herkuttelemaan saaliilla.



Arki rullaa nopeasti. Nyt on jo pääsiäinen ja hengähdetään muutama päivä paikallaan Norrskatassa. Pian onkin vappu, äitienpäivä, juhannus ja kesäloma :) Ehkä silloin ehtii taas päivitellä tännekin jotain!

Ei kommentteja: