Lilypie 2nd Birthday Ticker

maanantai 11. elokuuta 2014

Toukokuun touhuja

Edellinen postaus huhtikuussa päättyi näin: "Pian onkin vappu, äitienpäivä, juhannus ja kesäloma :) Ehkä silloin ehtii taas päivitellä tännekin jotain!" No, eipä näköjään ehtinyt, sillä neljä kuukautta on vierähtänyt, kesälomat pidetty ja kolme viikkoa jo töitäkin tehty. Huomenna alkaa kuitenkin vasta täysi arki, kun Heikillä alkaa koulu ja Kallellakin keskiviikkona kerho. Nyt alkaa siis olla viimeiset hetket muistella alkukesää sekä kesälomaa!

Vappua vietettiin perinteisin menoin, aattona oli meillä talo täynnä opiskelukavereita jälkikasvuineen, grilli kuumana ja desibelit korkealla. Vappupäivän piknik jätettiin kolean ilman takia väliin, mutta Amille ja Tomille lähdettiin kuitenkin munkeille ja simalle. Traagisesti vappupallot jäivät ostamassa ja tekoa hyviteltiin seuraavana arkipäivänä.

Toukokuussa viriteltiin trampoliini pihalle ja sen tieltä piti päästä eroon kannosta, kuvassa Anssin apureina toimineet Kalle ja Saara työkaluineen. Äitienpäiväviikonloppuna käytiin Turussa Heikin ja Hannan luona vierailulla.
Ravintolapäivänä Heikki ja Kalle pitivät Haagassa Pepin, Sisun, Oton ja Kertun kanssa ravintolaa, jossa kävikin vilske koko aukiolon ajan. Heikillä oli pelejä ja turnauksia, sekä pojilla yhteensä kolmet jalkapallo harkat viikottain, kahden harkat samaan aikaan eri puolella Espoota. Kun päälle lasketaan vielä pelit ja turnaukset, niin siinähän se touko-kesäkuu vierähtikin. Kallekin pääsi muutaman jännityskerran jälkeen jalkapalloharkkojen makuun, varsinkin kun hänenkin joukkueellaan ehti olla muutama peli. Tosin kun 2010-syntynyt pelaa 2008-syntyneiden sarjassa, niin maalikuninkuutta ei silloin ihan juhlita :) Uljas-Busterkin saatiin vihdoin vesille, kun siihen oli ensin hankittu talven aikana varastettu kaasukahva ja kaikki huollot tehty.
Kallen kerhon kevätjuhlassa käytiin, Heikki samaan aikaan ties kuinka monensilla kaverisynttäreillä - kuvassa Kalle keskellä, kieli ulkona irvistämässä kuten nykyään aina kuvissa.


Heikin jalkapallojoukkuetta, Espoon Tikan Turboja, potkaisi onni arvonnassa ja he pääsivät pelaajasaattajiksi Suomi-Tsekki-maajoukkuepeliin toukokuussa Olympiastadionille. Heikki kuvassa toinen vasemmalta, Suomen joukkueen saattajana. Hienosti meni jännittävä tehtävä ja jäätiin katsomaan minä, Heikki, Kalle ja kummityttö Peppi koko peli. Tosin Kalle kysyi ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen, että mitä seuraavaksi tehdään, kun peli alkoi kyllästyttää. Mutta jaksoi kuitenkin hyvin, kun Heikki tuli katsomoon ja väliajalla herkuteltiin.

Toukokuussa oli aika myös vuotuisen lomamatkan isommalla seurueella, kuusi aikuista ja kahdeksan lasta ikähaarukassa 1-7 v: 2x1 v, 4 v, 2x5 v, 6 v ja 2x7 v. Kohteeksi valikoitui tällä kertaa Kreikka ja lensimme aamuvarhaisella Ateenaan, josta jatkoimme matkaa vuokra-autoilla Evoian saarelle. Helsinki-Vantaalla Saara sai ahaa-elämyksen, kun kerroin että kohta mennään lentokoneeseen - ilme oli hämmentynyt, kun hänelle lentokone oli varmaan vähän sama kuin joku taivaalla lentävä "lekkone"-lintu, joita on kiva bongata. Lomakotimme osoittautui tyylikkääksi ja toimivaksi, sekä kuumalla ilmallakin kohtuullisen viileäksi. Pihalla oli uima-allas, jossa vietettiin merkittävä osa hereilläoloajasta. Kalle oppi vahingossa uimaankin, kun lähti huomaamattaan uimaan ilman kellukkeita. Seuraavana päivänä ui räpylät jalassa jo koko uima-altaan päästä päähän. Tehtiin päiväretki Akropolikselle ja pari lyhyempää Evoian eri kohteisiin. Kahtena päivänä vuokranantajamme vanhemmat kokkasivat meille kreikkalaiset mega-ateriat, varsinaista lähiruokaa kun vihannekset tulivat naapuritontilta.

Loman aikana kotimme keittiö purettiin ja uusi kasattiin. Ennen lomaa ruokailutilaan oli kannettu uudet kalusteet. Täytyy sanoa että oli vaivattomin keittiöremontti mitä ollaan tehty ja mitä varmaan tullaan tekemäänkään. Asentaja oli ammattitaitoinen eikä myöhemmin tehtäväksi jäänyt kuin pari pientä korjausta, jotka asentaja oli itse huomannut (esimerkiksi kuvassa näkyvä puuttuva roskiskaapin etulevy).

Ei kommentteja: