Lilypie 2nd Birthday Ticker

tiistai 12. elokuuta 2014

Tutti meni rikki ja hoitaja lähti

Kesäkuun alussa oli Heikki ilmoitettu tenniskouluun ja sinne iloisena menikin. Kävivät koulussa läpi peruslyönnit ja hauskaa tuntui olevan. Samaan aikaan Kallen jalkapalloharkat jatkuivat kesäkuun loppuun asti ja hänkin innostui lajista, varsinkin peleistä.

Viikko ennen juhannusta kävi niin kurjasti, että Saaran tutti meni "rikki". Leikkasin niistä kaikista tuttiosat irti. Kaksi iltaa ja yötä Saara huusi tutin perään, kunnes kolmantena iltana paikalle saapunut mummu sai Saaran nukahtamaan ilman parkua. Tämän jälkeen tuli vielä useampi yö, jolloin nukahtaminen yöllä uudestaan oli vaikeaa, vaikka nukkumaanmeno alkoikin sujua. Tiukemmin oli Saara tutissa kiinni kuin veljensä, ja vieroituskin tehtiin puoli vuotta heitä myöhemmin - kumpi sitten olikaan syy ja kumpi seuraus.

Uljas Busterilla tehtiin retkiä lähisaariin sekä Skifferille pitsalle muutamia kertoja, vaikka kesäkuu aika kolea olikin. Eräänä sunnuntaina pieni retki vähän kasvoikin, kun ajoimme ensin Liuskaluodolle pitsalle, jatkoimme siitä Lonnan saareen jälkkärille ja sitten hakemaan mummu rautatieasemalta. Sen jälkeen pompittiinkin sitten tunti kotiinpäin. Mummu olikin hoitamassa meillä lapsia kaksi viikkoa, viikko juhannuksen molemmin puolin, kun hoitajamme päätti lähteä opiskelemaan ja irtisanoutui toukokuussa. Mummu jaksoi lasten kanssa hyvin, ja sitten jäimmekin jo kesälomalle. Juhannusta tuossa välissä vietettiin melko koleissa tunnelmissa Norrskatassa, ei ollut juurikaan lämpimämpää kuin jouluna...

Heikki oppi eskarissa kirjoittamaan ja lukemaan välttävästi, muttei ole ollut kovin kiinnostunut aiheesta eikä lue oikeastaan mitään vapaaehtoisesti. Joku sadepäivä oli tylsää ja pojat nurkuivat pääsisivätkö Pikku Kakkosen nettiin pelailemaan. En sitten laiskuuksissani jaksanut sohvalta nousta, vaan sanoin että osaathan sinä kirjoittaa - laita googleen "pikku kakkosen netti" niin eiköhän löydy. No, oikeinkirjoituksen kanssa on vielä hieman haasteita - tai sitten googlen pitäisi parantaa hakualgoritmejaan :)

Ei kommentteja: