Lilypie 2nd Birthday Ticker

perjantai 11. tammikuuta 2008

Uusi vuosi, uudet kujeet

Emme Heikin kanssa tehneet uuden vuoden lupauksia, mutta olemme silti aloittaneet uuden vuoden uusien "harrastusten" parissa.

Keskiviikkona kävimme tutussa ja turvallisessa toukkiksessa Latokasken asukaspuistossa - siinä ei mitään uutta, paitsi tietekin vauhdilla kasvavat leikkikaverit. Heikki taitaa edelleen olla toukkiksen nuorin, mutta nyt oli paikalla myös Heikkiä vain alle 2 viikkoa vanhempi vauva Roi.

Torstaina aloitimme ensimmäisen uuden harrastuksen - Espoon kaupungin järjestämän synnyttäneiden jumpan Espoonlahden uimahallilla. Äitien lisäksi jumppaan ovat tervetulleita myös vauvat. Jumppa alkaa "jo" 10.15 joten meidän oli aamulla tsempattava heräämisen kanssa, jotta sinne ehdimme. Ja hyvinhän se meni meiltä molemmilta. Itse jumppa alkoi vähän vastahakoisissa merkeissä. Heikki viihtyi hyvin sylissä, mutta kun koitin laskea hänet viltille makaamaan, tuli hirveä parku. Sylissä Heikki taas rauhoittui. Testattuani tätä kolme kertaa alkoi vähän hirvittää - jumpasta oli tulossa melko raskas Heikki punnuksena. Päätin kuitenkin vielä yrittää, tällä kertaa maitotarjoilun kanssa - ja hupsis, sen jälkeen Heikki viihtyikin melkein koko jumpan ajan matolla köllien. Äiti vaan oli mennyt unohtamaan kotiin tutin ja kaikki lelut! Mutta onneksi turvakaukalossa roikkui pari elukkaa, jotka voitiin irrottaa Heikin hauskuutukseksi.

Perjantaina oli toisen uuden harrastuksen vuoro. Kävimme Soukan asukaspuiston vauvamuskarissa! Muskarikin alkoi 10.30, joten meistähän tulee kohta jo aamuvirkkuja :) Heikki pärjäsi hienosti (taas) vähän isompien vauvojen seurassa. Jäimme vielä hetkeksi leikkimään puolen tunnin muskarin jälkeen asukaspuistoon, mutta sitten iski väsy ja lähdimme kotiin. Soukan asukaspuistossa oli todella lämmin vastaanotto. Ohjaajia oli useita ja he tulivat innokkaasti tapaamaan uutta vauvaa. Vaikka matkaa Soukkaan vähän enemmän onkin, luulen että tulemme siellä käymään ainakin näin perjantaisin.

Ennen joulua iloitsin Heikin päässeen jonkinlaiseen päivärytmiin, johon kuului 3 päiväunet à 1,5-2 h ja välissä aina 1,5-2 h hereilläolo, sekä ruokailu noin 3 h välein. Helppoa kuin mikä. Lisäksi yöllä heräämiset n. klo 4 ja 7.30 (nukkumaan noin 22.30 ja herääminen noin 10). En tiedä johtuuko jostain kasvuspurteista vai pienestä reissailusta, että ainakin hetkeksi tämä rytmi tuntuu kadonneen. Päiväunet lyhenivät ja Heikki alkoi heräillä yöllä kolmannen kerran. Eilen torstaina kuitenkin Heikki otti kahdet kunnolliset päiväunet, niin että kolmannet myöhään aloitetut päiväunet muuttuivatkin yöuniksi! Onneksi poika oli sisällä nukkumassa ja kertisvaipassa, että ei siitä kummempaa haittaa ollut kuitenkaan. Ehkäpä tästä päästään taas rytmiin kiinni ja päiväunet palautuisivat tuonne lähemmäksi kahta tuntia!

Torstaina Heikillä kävi myös tyttövieraita, Emilia ja Pinja. Pinja on reilun viikon Heikkiä vanhempi, joten on hauska seurata miten kaverukset kehittyvät ja tietenkin tehdä kaikenlaista leikkimielistä vertailua. Kumpi liikkuu enemmän, paljonko on mittaa ja painoa, tarttuuko toinen toista paremmin esineisiin, ja minkälainen on kiukkuhuudon volyymi. Jälkimmäisestä olen tullut sellaiseen tulokseen, että oman vauvan itku kuulostaa aina pahimmalta ja toisten pieneltä piipitykseltä vain. Kai se on joku luonnon laki sekin.

Pinja ja Heikki seurustelevat. Heikki oli enemmänkin kiinnostunut äideistä, Pinja taasen Heikistä - etenkin Heikin käsistä :)


Ja pakolliset söpöstelykuvat Heikistä. Ensin hieman myöhässä otettu 3 kk vertailukuva hoitopöydällä ja sitten pikku hurmuri velmuilemassa sitterissään.

1 kommentti:

Emppu kirjoitti...

Hauska tuo vasemmanpuoleinen kuva, Pinja on ihan Heikin bändäri ja Heikki vaan loikoilee tosi coolina.