Lilypie 2nd Birthday Ticker

keskiviikko 2. tammikuuta 2008

Heikki 3 kk - kasvuvertailua ja rokotusta

Tänään kävimme Heikin kanssa 3 kk neuvolakäynnillä. Heikki oli nukkunut lähes 2 h päiväunet ennen käyntiä, joten oli aika pirteänä. Edellisiltaiset veikkailumme Heikin kasvusta menivät molemmilla vähän pieleen - Anssilla yläkanttiin ja minulla alakanttiin. Strategisiksi mitoiksi saatiin 8925 g ja 66,7 cm. Pituus mitattiin kahdesti kun terveydenhoitaja ei meinannut uskoa sitä todeksi (vrt. meikäläisen verenpainemittaus, joka tehtiin monella käynnillä 2-3 kertaa terveydenhoitajan hämmästelyn vuoksi...)

Uusista mitoista innostuneena selvitin Kaijalta Anssin vauva-aikaiset mitat ja kirjasin ne omasta neuvolakortista kaivamieni mittojen kanssa Exceliin (juhuu, insinööri on insinööri äitiyslomallakin). Heikki päihittää meidät mennen tullen, vaikka ei mekään mitään pieniä vauvoja olla oltu. Anssilta puuttuu yksi mittaus, mutta lopputuloksena Heikki voittaa molemmat sarjat, ja Anssi on ollut suhteessa painavampi kuin Helena.

Lisäksi löysin netistä pikkuohjelman, jolla voi piirtää lapsen kasvun kasvukäyrästöön. Jotenkin näyttäisi että tämä on hieman eri käyrästö kuin neuvolassa, sillä mielestäni neuvolassa Heikin pituus oli selkeästi yli +2 käyrän, kun se tässä taas näyttäisi menevän sitä pitkin. Paino molemmissa yli käyrien.

Tällä neuvolakäynnillä Heikki sai myös ensimmäisen rokotuksensa. Heikompaa hirvittäisi tautilista, mitä vastaan rokotus annettiin: DTaP-IPV-Hib eli kurkkumätää, jäykkäkouristusta, hinkuyskää, poliota sekä Haemophilus influenzae tyypi b: bakteerin aiheuttamia infektioita vastaan. Huh. Rokote annettiin pistämällä reiteen ja Heikki ei ollut siitä juuri moksiskaan. Vähän meni ilme viiruksi ja hän vinkaisi melko hellyyttävästi "au" (oikeesti!), mutta muuten jatkoi samaa tohellusta kuin ennenkin. Myös illalla ei näyttänyt mitään sivuvaikutuksia tulevan. Toivottavasti ei tulekaan!

Heikki jatkaa myös ihmisten hurmaamista, etenkin tyttöjen. Katsokaa vaikka näiden kahden ilmettä senkin jälkeen kun Heikki on puklannut toisen hiuksille ja juhlapuvulle. Hento "guu" oikeassa paikassa sulattaa sydämet :)

3 kk karhukuva löytyy joulupostauksesta. Toista kk-kuvaa en ole muistanut vielä ottaa...

Ei kommentteja: