Lilypie 2nd Birthday Ticker

torstai 27. joulukuuta 2007

Heikin ensimmäinen joulu

Pitkällisen pähkäilyn jälkeen suunnitelmat kuinka Heikki viettää ensimmäisen joulunsa saatiin päätökseen noin kolme viikkoa ennen joulua. Vielä viime joulunahan olemme Anssin kanssa viettäneet joulun eri paikoissa ja Anssi on sitten tapaninpäivänä tullut Tampereelle. Jo aiemmin päätimme että alamme viettä yhdessä joulua viimeistään silloin kun meillä on jälkikasvua. Ja näin se joulu sitten meni:

Lauantaina 22.12. vietimme "esijoulua" Ensitiellä. Tämän joulun viettoon oli kutsuttu Helenan äiti ja veli sekä isovanhemmat (isä siis yli joulun Beninissä Villa Karossa). Jouluvalmisteluihin kuului mm. piparien leipomista - siinä Heikki apupoikana, kuten kuvasta näkyy :) Samalla tyylillä olimme aiemmin tehneet jo joulutorttujakin.

Esijoulun aluksi katselimme Heikin ukin Beninissä ottamia ja nettiin laittamia kuvia sekä opastimme isoisovanhempia netin käyttöön.

Sitten maittava joulupöytä, jossa kinkun/kalkkunan sijalla tarjottiin aiemmin tehtyjä joulumakkaroita. Ja eno-Hannu sai mantelin puurosta. Tämä esijoulun vietto sujui perinteiseen Lakervin perheen malliin niin että illanvietto tuntui aivan jouluaatolta. Jouluruuan jälkeen hieman hengähdettyämme saapui itse Joulupukki, joka oli osannut tulla eri osoitteeseen kuin normaalisti ja vielä vähän omituisena päivänä! Joulupukki jakoi kaikille paljon lahjoja. Lahjojen jakamisen jälkeen soitettiin ukille Beniniin ja pian tämän jälkeen isoisovanhemmat lähtivätkin kotiin lepäilemään. Loput jatkoimme esijoulun viettoa mm. Tampere-tietovisailun merkeissä.

Sunnuntaina lähdimme sitten ajamaan kohti Turun saaristoa ja Norrskatan saarta. Matkaan kului noin 4 tuntia, joista Heikki nukkui suurimman osan. Juuri ennen perillepääsyä Heikkiin iski kova nälkä ja teimme lyhyen matpaussin. Vietimme siis aatonaatosta tapaninpäivään asti joulua Anssin vanhempien ja sisarusten kanssa heidän mökillään.

Jouluaatto alkoi kuusen haulla - tätä projektia lähti suorittamaan koko jengi, myös Heikki. Totesimme että Heikki taisi olla ensimmäistä kertaa ulkona niin ettei ollut vaunuissa (eli siis käytännössä ensimmäistä kertaa hereillä). Heikki etsi sopivaa joulupuuta rintarepussa Anssin etupuolella. Ulkoilma oli kuitenkin niin väsyttävää että Heikki torkahti ennen kuin hyväksytty joulukuusi oli edes löytynyt.

Jouluaaton Heikki oli aika epätavallisen kärttyisä ihan loppuiltaa lukuunottamatta. (Jälkeenpäin analyysin tulos oli se, että koitimme nukuttaa Heikkiä ulkona liian tuulisessa paikassa, koska joulupäivä meni ihan eri tuulella ja Heikki nukkuikin huomattavasti paremmin, kun tuuli oli rauhoittunut.) Heikki innostui lahjapaperien rapinasta ja viihtyi lahjojen avaamisen aikana Kaijan sylissä ja sohvalla maaten ja hohotellen. Heikki sai lahjaksi kahden joulun aikana mm. hämähäkkikäsinuken, Peltor-kuulosuojaimet, pari kirjaa, insinöörimäisen bodyn, yöpuvun, kauluspaidan ja neuleen, verkkarit, omat aterimet ja tyynyliinan. Aattoiltana, kuten myös joulupäivänä, pelattiin lahjaksi saatua Sybarit-peliä. Aattona olin jumbo ja päivänä voitin :)



Joulupäivänä Norrskataan tuli myös Pekka-kummi. Pekka ja Pauliina hauskuuttivat Heikkiä mm. Pauliinan simpukkapuhelimella, joka olikin 100 % varmuudella toimiva heikinrauhoittaja. Heikki pääsi vielä pari kertaa ulos kävelylle, molemmilla kerroilla kaveri tosin nukahti noin vartin sisällä. Anssi kävi juoksulenkeillä ja Helena heikinkantokävelyillä :)

Tapaninpäivänä ajettiin Turkuun - Heikki nukkui melkein koko matkan jälleen.

Ei kommentteja: