Lilypie 2nd Birthday Ticker

lauantai 1. joulukuuta 2007

Kestovaippatehtailua

Tällä viikolla olen tehtaillut myös kestovaippoja. Ennen Heikin syntymäähän tein koeluontoisesti vain yhden sisävaipan, joka nyt on jäämässä pieneksi. Tein samalla kaavalla (Suuri käsityölehti 4/2007) nyt M-kokoisia vaippoja. Ensin yksi mallikappale, joka tuomittiin liian leveäksi. Sitten hieman muunnellulla kaavalla pino kapeampia sisävaippoja, yksi kuorivaippa ja yksi AIO-vaippa (AIO = all in one) plus kasa näiden sisään laitettavia imuja. Toinen modifikaatio SK:n perusohjeeseen oli, että etuosan vaipasta olen vuorannut bambukankaalla, jonka pitäisi imuteholtaan olla hyvää - toivon että tällä päästään eroon ohivuodoista... Ja kolmas modifikaatio se, että lisäsin tarrojen viereen toiset tarrapalat, joten nyt tarrat saa suojaan eikä ne tartu pesukoneessa kaikkiin muihin vaatteisiin yms. Ja vielä neljännenkin muutoksen tein - levensin takakappaleen aukkoa, jotta käsi mahtuu paremmin sisälle. Kaikki vaipat kerran käytetty - ja täytyy sanoa että hyvin toimii! Pistänkin nyt myyntiin noita jo ostamiani vaippoja, koska mun mielestä nämä tekemäni ovat parempia. Eli jos joku haluaa ostaa pari M-kokoista taskuvaippaa pois kuleksimasta, niin ilmoitelkaa!

Ompelussa olen käyttänyt sekä uusia (nettikaupasta ostetut hamppu- ja bambukankaat sekä vedenpitävää PUL-kangasta), kaapista löytyneitä (Marimekon raitatrikoopaloja, jotka liian pieniä mihinkään muuhun) että kierrätysmateriaaleja (esim. vanha lakana, jämäfroteeta). Vaippoja on helppo ja nopea ommella, mutta nyt alkaa loppua tarra- ja joustonauhavarastot...

Tähän mennessä tuutista tulleita:
* sinivalkoinen sisävaippa, jossa froteevuori
* sinivalkoinen sisävaippa, jossa flanelli/bambuvuori
* violettimusta sisävaippa (testi), jossa flanellivuori
* kukertava sisävaippa, jossa lakanakangas/bambuvuori
* pallollinen AIO-vaippa, jossa vedenpitävä kuori ja flanelli/bambuvuori
* pallollinen kuorivaippa vedenpitävästä materiaalista (ei siis mitään vuoria)
* kasa erimallisia imuja, jotka tehty hampusta, froteesta, flanellista ja vähän muustakin

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Vaippatehtailusta puhuttaessa, nousee väistämättä esiin kysymys tuotannonohjausmenetelmästä. Onko kyseessä mahdollisesti imuohjattu tuotanto? :-)

Helena kirjoitti...

Juu, toki täällä käytössä imuohjaus, nyt kun tilaaja on löytynyt. Ensimmäinen S-kokoinen tehtiin varastoon ennen syntymää, ja kun se meinasi unohtua välivarastoon, niin totesin että varastot on pahasta :)

Anonyymi kirjoitti...

"Kestovaippatehtailija siirtyi imuohjattuun tuotantoon". Kiitos päivän piristämisestä, loistava oivallus.