Lilypie 2nd Birthday Ticker

maanantai 10. syyskuuta 2007

Ensimmäinen sänky

Äidiltäni kuulin, että ensimmäinen sänkyni on ollut niin monen muun suomalaislapsen tapaan äitiyspakkauksen laatikko, ja että hän oli siihen tehnyt erillisen päällisen aikoinaan. Tätä päällistä ei kuitenkaan enää löytynyt (äitiyspakkaukset löytyivät vielä ainakin viime muuton yhteydessä), joten päätin että tehdäänpä sitten uudet päälliset.

Vaikka kuvia vauvan huoneesta ei olekaan vielä blogiin julkaistu, voidaan jo paljastaa hieman sen värimaailmaa. Valkoisen kaverina huoneessa loistaa vaalea vihreä eri sävyissään, ja tässä sängynpäällisessä melko vaaleana. Jotta jonkinlaista söpöilyä saataisiin mukaan pikkuvauvalle, on laatikko koristeltu mummilta saamien vanhojen lakanoiden pitseillä. Tähän tarvittiin kahden lakanan pitsit, ja pienen ylijäämäpalan ompelin kiinni muuten valkoiseen pussilakanaan. Pussilakanan sisällä on peitto, joka on puolikas kierrätyskeskuksesta ostamastani minipeitosta. Patja on päällystetty ensin Ikeasta ostetulla pissaa läpäisemättömällä kankaalla ja sitten vielä patjapussilakanalla. Siis normaalista aikuisten lakanasta saa vaikka kuinka paljon vauvalakana-ainesta!



Niin ja tosiaan vaikka tämä nyt mätsää lastenhuoneen väreihin, niin todennäköisimmin tulemme kuitenkin sen sijoittamaan meidän makuuhuoneeseen. Eilen jo suunnittelimme miten sen sinne saisi kahden yöpöydän päälle, seinän ja sängyn väliin - tarkoittaa vaan että meidän pitää keskenämme vaihtaa sängyssä puolia. Alkuperäinen paikka eli lipaston päällinen todettiin sijainniltaan hieman liian korkeaksi. Pinnasänky mahtuu vähän hankalasti makuuhuoneeseen, joten nyt elellään siinä toiveessa että sitä ei tarvitsisi siirtää makuuhuoneeseen, vaan vauva voisi alkaa nukkua laatikosta uloskasvettuaan omassa huoneessaan, joka kuitenkin on aivan makuuhuoneen läheisyydessä.

Ei kommentteja: