Lilypie 2nd Birthday Ticker

keskiviikko 19. syyskuuta 2007

Lasketun päivän puuhia

Tänään siis tosiaan lasketun ajan mukainen syntymäpäivä. No, onhan tätä vielä melkein neljännes jäljellä :)

Aamupäivällä tein tutustumisretken Soukan ostarille Menita Outletiin, joka siis on lankakauppa. En ollutkaan ennen käynyt siellä, en kaupassa enkä koko ostarilla. Kestikin hetki löytää se, kun se oli niin suojautunut kerrostalojen keskelle. Hain jotain vähän näkyvämpää kompleksia. Sieltä mukaan jäi vain yksi lankakerä, mutta tilasin yhtä vauvan villatakkia varten neljä kerää toisesta myymälästä.

Iltapäivällä vielä vierailu Eurokankaaseen. Sieltä löysin yhtä superhauskaa kangasta, mutta jäin nyt vielä miettimään mitä siitä keksisi tehdä. Joka tapauksessa sain loput materiaalit jotta pääsin väkertämään pinnasängyn pinnasuojaa. Siitä tuli ihan OK, vaikka vähän pliisun värinen verrattuna muuhun huoneen kalustukseen tai omaan makuuni. Toinen puoli on vihreätaustaista "elukkakangasta", joka koostuu itse asiassa kolmesta Anttilan ale-tyynypäällisestä (à 50x60 cm). Toinen puoli on beigen väristä fleeceä, ja näiden välissä 150 g vanulevyä. Kokoa perinteinen 360x30 cm, tosin ehkä vähän niukasti, koska se vaikuttaa vähän naftilta. Eiköhän kuitenkin aja asiansa.



Anssi esitteli eilen aamuisen laskelmansa, jonka perusteella todennäköisyys sille että vauva syntyy juuri sinä päivänä on aina pienempi kuin että se syntyisi joskus myöhemmin (siis siihen asti että synnytys päätetään käynnistää). Kamala laskelma. Siis joka päivä on todennäköisempää että se ei synny "tänään" vaan myöhemmin. Tämä tietenkin olettaen että päivät ovat suunnilleen tasa-arvoisia eikä kovin vahvasti lasketun päivän ympärillä todennäköisempiä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Helena! Tosi kivat sivut ja olet ollut mahtavan ahkera! Ihaillen lueskelin, mitä kaikkea olet saanut aikaan ja kuinka jollain on lahjoja taikoa kankaasta lähes mitä vaan (pehmokirjasta pinnasuojiin, wau!) Tervetuloa maailmaan pikkuinen!! Äiti on valmistautunut hyvin ja isän laskelmat ovat hellyyttäviä... T. Laura+Leo

Ami kirjoitti...

Kiitos lounasseurasta tänään! Oli kiva nähdä pitkästä aikaa. Tuu toistekin lounaalle, jos odottavan aika käy vielä pitkäksi...