Lilypie 2nd Birthday Ticker

torstai 13. syyskuuta 2007

Tuotantolaitoksen tuutista

Vaatteiden ompeluni muistuttaa hieman tuotantolaitosta, vaikka sarjat nyt ei niin suuria olekaan. Muutamaa body-, potkari-, paita- ja puolipotkarimallia on tehty jo useampia yksilöitä eri väreissä ja koissa. No kyllä täältä välillä tulee lyhyempiäkin sarjoja, jopa uniikkivaatteita :)

Viime päivien lisäyksiä (tämän postin jälkeen) garderoobiin:

SK 10/2000 body & paita (koko 62 cm)
Paita ja body on tehty samalla kaavalla, ja samainen kaava löytyy myös SK4/2003 lehdestä. Myös vihreävalkoinen kangas on Marimekon ystävämyynnistä, mutta ei samasta raitasäkistä kuin muut. Tästä ajatuksena tehdä itselleni myös paita.


SK 9/2007 paita ja housut (koko 62 cm)
Tämän asun materiaali on fleece, joka itse asiassa on Ikeasta ostetusta fleece-peitosta. Peiton ostin Ikeasta, kun piti käyttää se yhden keskeneräisen tilkkutyön kääntöpuoleksi, mutta se joutuikin sitä ennen saksituksi. Tämä on nyt ehkä vähän poikamainen, mutta niin suloinen että sopinee myös tytölle. Paidan norsu, ja housujen takataskun norsunhäntä ovat samaisesta kankaasta mitä käytin kuvakirjan tekoon.


SK 4/2003 haalarit (koko 62 cm)
Näissä olikin sitten aiak paljon enemmän näpräämistä kuin aikaisemmissa vaatteissa. Jossain vaiheessa tuli mieleen että mitähän järkeä on näpeltää pikku taskujen yms. kanssa kun ei tuonikäinen niitä kuitenkaan käytä. Haalarit tehty itse asiassa Anssin vanhoista housuista, ja takataskuina alkuperäiset takataskut, hieman koomisen isot... Haaroissa näissä on nepparit, jotta vaipanvaihto sujuisi helpommin.


Nyt harkinnassa pitäisikö tehdä jotain ihan minikokoisia vaatteita ensimmäisiä päiviä/viikkoja varten, kun nuo itse tekemäni kokoa 56 cm olevat näyttävät olevan vähintään äitiyspakkauksen 60 cm vaatteiden kokoisia... Itse olen ollut syntyessä 54 cm, eli jos jälkikasvu ei ole paljon lyhyempää niin ehkä noilla selvitään. Mitään ennusteita en ole neuvolassa saanut vauvan koosta, vaikka kai viikon 36 lääkärikäynnillä olisikin voinut saada.

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Vihreä raitapaita on superihana! Alkuviikkojen kasvu on niin vauhdikasta, että eiköhän sitä hihoja käärimällä selviä. ;)

Ami kirjoitti...

Älyttömän söpöt haalarit!