Lilypie 2nd Birthday Ticker

torstai 6. syyskuuta 2007

Vaatetekeleitä ja -hankintoja

Äitiyspakkauksen lisäksi vauvalle on kertynyt jonkun verran pienen pieniä vaatteita. Ja varmaan kertyy lisääkin, ei huolta - en aio joka hankintaa tänne dokumentoida :) Tässä nyt kuvia itse tekemistäni (tai äidin tekemistäkin) vaatteista. Hmm... alkaakohan tämä muistuttaa Hesarin kuukausiliitteen artikkelin muotiblogeja, jossa teinit esittelevät kaikki vaateostoksensa + "mitä minulla on tänään päällä"...

Ostin Marimekon ystävämyynnistä joskus kevättalvella säkillisen raidallisia trikoopaloja. Näistä paloista ei saa aikaan oikein mitään muuta kuin pikkuvaatteita, ja niitä alkaa nyt olla kasassa aika pino :) Jotenkin huvittaisi välillä ommella jostain muustakin kankaasta jotain, mutta kun noita nyt on kaapissa...

Suuren käsityölehden numerosta 4/2006 bongasin muutaman perusvaatteen mallin, ja niitä olen tehnyt nyt muutamassa koossa.

* Bodyjä ja puolipotkuhousuja koossa 56 cm (2x vihreä-valkoiset sekä purjehduskuvioiset) ja koossa 68 cm (2x sini-punaiset, housuja tosin vain yhdet) ja kaikkia värejä yhdet myssyt (koot 30 cm ja 35 cm)

* Makuupussi kokoa 62 cm (samanlainen kuin Pepillä) - tää on niin söpö :)

Ylijääneestä oranssista fleecestä ja kaapista löytyneestä mustasta syntyi myös pieni fleece-takki (SK 9/2002).

Lisäksi kirjastosta löytyneestä kasarikirjasta potkuhousut (0-3 kk) ja kietaisupaita (60 cm?).

Neuleosastolta löytyy itse tekemäni puuvillainen neule, jonka tosin jättää kirkkaasti varjoon äitini kutoma ihastuttava setti: nuttu, housut, myssy, tumput ja töppöset! Nämä ohutta villalankaa, joten ei pitäisi vauvan palella pakkasellakaan!

Kauhea ongelma kävellä läpi vaatekauppojen vauvaosastojen ja olla ostamatta mitään... Olen siinä nyt kuitenkin Suomessa vielä onnistunut (sormet ristiin...) mutta toukokuisella työmatkalla jenkkeihin en pystynyt vastustamaan kiusausta, ja sieltä tarttui mukaan bodyja ja yöpukuja pieniä kokoja. Ne taitaa olla poikien värejä, mutta toinen vaihtoehto olisi ollut vaaleanpunainen... Lisäksi vaatteita olen saanut myös käytettynä Tiinalta. Kiitos!

Kun emme vielä tiedä onko vauvasta tulossa tyttö vai poika, niin nämä vaatteet koittavat olla unisex-tyyppisiä, mielestäni siinä olen ihan onnistunutkin - vai olenko?

Kai tällä varustuksella kuitenkin alkuun päästään :) Niin ja laskettuunkin aikaan vielä pari viikkoa, joten sitähän ehtii tehdä vielä vaikka mitä...

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Hienoja! Mahtavaa, kun osaa ommella, mull akun suurin osa ideoista jää suunnittelutasolle, vaikka kuukausi sitten tuli hankittua kokonainen lehti pelkkiä lastenvaatekaavoja. Pitäisiköhän joskus pitää perinteiset omapeluseurat?

Helena kirjoitti...

Lisäsin vielä yhden fleecen kuvan, kun unohtui alkuperäisestä postista.